Devekuşu Benzetmesi

10 yıl önce eklendi | Bu Haber 106 defa okunmuştur

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Rekabet Kurumu Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
 
Sınırsız bir batı hayranlığı içinde ilerlemeyi savunanlar oldu, batıyı taklit ederek modernleşme modelleri sunanlar oldu. Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi; Batı'nın davranışlarını reddetmeyi kabul edenler oldu. Gerçekten sancılı bir iki yüz yıl yaşadık, toplumsal dokumuzla bağdaşmayan bütün bu konularda bugün bile ciddi rahatsızlıklar yaşıyoruz. Öte yandan medeniyetimizden neşet ettiği gibi temel hak ve hürriyetler konusunda belli kesimler tarafından ihlassondakika direnç sergilenebiliyor, iki yüz yıllık direnç bize şunu gösterdi; değişimin kalıcı şekilde değiştirilmesi toplumsal yapıyla mümkündür. Sadece taklit ederek, kopyalayarak başarıyı yakalamamız mümkün değildir. Mukallit, yani taklitçi her zaman aslının gerisindedir, kanunları birebir kopyalayıp topluma dayattığınızda orada başarı sağlanamıyor.
 
Yangında ölen işçiler
 
Bir firma güvenlik tedbirlerinden kaçıyor, son akşam işçiye sigorta yapıyor. Ortada sadece cinayet değil, hırsızlık var. Temelinde acı olan her yapı er yada geç büyük bir enkaz haline gelmiştir. Rekabeti kendi değerlerimiz üzerinde inşa etmek zorundayız.
 
Türkiye'de yatırım ortamını iyileştirmek için son dokuz yılda önemli reformlar gerçekleştirdik. İleri demokraitk standartalara ulaşmak için verdiğimiz mücadele ekonomimin büyümesindeki en önemli dayanaklardan biri oldu. Özgürlüklerin daha da genişletilmesi için reformlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Rekabetin de kurallar dahilinde yürümesi için her türlü tedbiri alacağız. Yatırım ortamını iyileştiriyoruz. Aktif dış politika ile sanayi ve ticaretin önünü açıyoruz.
 
İthal ettiğimiz enerji giderleriyle artan cari açık rekabet gücümüzü etkiliyor. biz genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Gelişmiş ekonomiler genç nüfus sıkıntısı çekiyor. Biz eğitimli, birikimli bir nesil yetiştirmek zorundayız. Her gittiğim yerde en az üç çocuk diyoruz. Eğer bunu yakalayamazsak 2030'dan sonra yaşlı bir nüfusa sahip olacağız.
 
Kesintisiz eğitim
 
Anamuhalefet başkanı kesintisiz eğitimin bu ülkeye zararının olmadığını söylüyor. Sen görmüyorsun diye bu alem yok değildir. Devekuşunun da sorunu budur. Başını kuma gömer, o kimseyi görmediği için kendisinin de görülmediğini zanneder. 1996'da meslek liselilerin toplam öğrencilere oranı yüzde 46'ydı. Biz bu ülkede eğitim yapamadık, öğretim yaptık. Bizim bu ülkede eğitimi vermemiz lazım. Kesintisiz eğitim ve katsayı uygulaması meslek liselerini katletti. Kesintisiz eğitim Türkiye ekonomisi ve rekabet gücüne ağır darbe vurdu. Yaptığımız düzenleme ideolojik değik pedagojiktir. Zorbalıkla yapıalan uygulamayı demokrasiyle düzeltiyoruz. Sincan'da yürüyen tanklarla gelen uygulamayı milli irade ile ortadan kaldırıyoruz. 
 

Ad Soyad: E-Posta: Yorum:

Henüz bu konuya yorum yapılmamış